Ceremonie - Cacao en Heart Circle

Verlang je net als wij naar een vreugdevolle en speelse avond met gelijkgestemden?
Een avond waarin je op een authentieke manier dieper in contact gaat met jezelf en anderen?

Tijdens deze avond brengen we de magie van Sacred Cacao en Heart Circle werk samen. Beide prachtige instrumenten om je hart te openen en dieper in contact te komen met je lichaam, gevoel en elkaar.

In de Heart Circle, geïnspireerd door HeartIQ, spreken we het gedeelte van ons zenuwstelsel aan dat al sinds duizenden jaren vertrouwd is om in een tribe als één te bewegen. We beginnen de avond met een meditatie met Cacao (of kruidenthee als je dat liever wilt), we bewegen of dansen, maken samen muziek, geven expressie aan onze stemmen, drukken uit wat er in ons leeft en er is de mogelijkheid je hartverlangens te delen en hierin te worden ontvangen door de cirkel.

Een celebration van jouw unieke zelf in de veilige bedding van de tribe.

De Sacred Cacao waarmee me ons zullen verbinden helpt om te aarden en ons hart te openen. Wij serveren cacao uit Guatemala in de meest pure en oorspronkelijke vorm - bomvol met gezonde voedingsstoffen zoals Magnesium, antioxidanten, ijzer en theobromine.

Cacao Ceremonie samudita

Circle Avond- Nurture, Relax & Unwind!

Stap binnen in een wereld van vertraging, innerlijke voeding en het herontdekken van je unieke zelf in verbinding met andere prachtige individuen. Tijdens deze serie losse avonden, nodigen we je uit om te vertragen, jezelf te omarmen met alles wat er in je leeft en dit in de bedding van de circle in contact te brengen.
Hier laten we speelsheid en ontspanning samenkomen terwijl we samen drie onmisbare ingrediënten ontdekken voor een gebalanceerd zenuwstelsel, een vredig leven en een harmonieuze verbinding met elkaar.

De Kracht van Slowing Down

Stapje voor stapje, duiken we in de kracht van vertragen. We nemen de tijd om ons zenuwstelsel te kalibreren, waardoor een diep gevoel van veiligheid in ons lichaam ontstaat. Elke kleine verandering, elk signaal en elke impuls van ons lichaam wordt bewust waargenomen. Het is een subtiel proces waarin we spanning loslaten door de wijsheid van ons lichaam te volgen.

Somatic Safety – Thuis in jezelf

We eren ons lichaam door het op deze vertraagde manier beter te leren kennen. Hierdoor ontstaat een diepere liefdevolle band met onszelf, waardoor we de belichaamde veiligheid creëren om dieper te voelen en alle delen van onszelf te omarmen. Dit vormt de basis voor het afstemmen op anderen (atunement), luisteren met empathie, een groter gevoel van liefde ervaren en het samen reguleren van ons zenuwstelsel.

Verbinding en Samen Reguleren

Naarmate je lichaam bekend raakt met deze ontspannen, gevoede staat van zijn, neem je deze gemakkelijker mee in je dagelijks leven. Je leert jezelf op een nieuwe, ontspannen manier verbinden met anderen en de wereld om je heen. Afgestemd en speels ontdekken we onszelf en het contact met anderen en zo ontspannen we samen op een nog diepere laag. Het is alsof we teruggaan naar de tijd waarin we in stammen leefden, waar we bij elkaar kwamen om onze ervaringen te delen, te co-reguleren en ons zenuwstelsel te voeden door contact te maken met anderen.

Praktisch

We beginnen de avond met een embodiment-oefening om ons te gronden en te verbinden met onszelf. Vervolgens delen we een korte partneroefening om ons te openen naar anderen de groep. In de Heart Circle nemen we de ruimte om delen wat er in ons leeft en om te ontdekken wat we willen ontvangen, loslaten of tot uiting brengen. Tijdens de avond verkennen we onze ademhaling, gebruiken we onze stem, bewegen we ons en geven en ontvangen we aanraking - altijd met respect voor en in afstemming met elkaar.

De avond is voor jou als:

-Je behoefte hebt na een lange werkdag, te vertragen en jezelf te voeden in verbinding met anderen
-Je wilt leren communiceren wat er in je leeft op een manier dat het aankomt bij de ander
-Je grenzen en verlangens beter wilt leren kennen en uitdrukken
-Je praktische tools wilt leren voor zelfregulatie en regulatie
-Je meer inzicht wilt krijgen in de werking van je zenuwstelsel
-Je de magie van een Heart Circle wilt ontdekken
-Je dieper wilt leren ontspannen in het geven en ontvangen
-Je wilt leren om beter af te stemmen om mensen/situaties en jezelf

Samudita Bussum
Cacao Ceremonie Bussum

Circle dag - Duik in de Magie van Heart Circle Werk

Heb je behoefte je hart meer te openen en om jezelf en de ander dieper te ontmoeten?’
Wil je contact maken met je essentie en waarheid en deze meer belichamen en tot expressie brengen?

In een Heart Circle, geïnspireerd door HeartIQ, spreken we het gedeelte van ons zenuwstelsel aan dat al sinds duizenden jaren vertrouwd is om in een tribe als één te bewegen. Door in waarheid samen te zijn creëren we resonantie in ons groepsveld. In de veilige bedding van de heart cirkel wordt alles wat je voelt versterkt. Dit maakt het makkelijker om tot helderheid te komen over wat er in je leeft en wat je verlangen is. En dat op alle lagen: fysiek, emotioneel en energetisch.
Onze intentie is altijd te bewegen naar wat ons meer vreugde en levendigheid brengt en hierin is het hele spectrum van emoties en expressie welkom. Ervaar hoe krachtig het is je innerlijke werk samen te doen in community in plaats van alleen.

Deze dag is voor jou als je:
-Je meer levendig wilt voelen door vastzittende emoties en levensenergie te bevrijden
-Je veiliger wil voelen in je lichaam
-Effectiever wilt leren communiceren
-Een diepere laag van intimiteit wilt ervaren in al je relaties
-Tools wilt leren om op authentieke wijze te verbinden met je partner, kinderen en community
-Dieper of opnieuw wilt leren vertrouwen op jezelf, het leven en de ander

We beginnen de dag in de cirkel met een kopje aardende Sacred Cacao of thee. We maken vervolgens samen duidelijke afspraken om veiligheid, respect, vertrouwelijkheid, verantwoordelijkheid en het gevoel van zelfbeschikking te waarborgen. Door middel van speelse embodiment en communicatie oefeningen maak je connectie met jezelf en de ander. In de middag is er een heerlijke biologische lunch. De tweede helft van de dag gaan we door middel van onder andere matwerk nog meer de diepte in.

Om deel te nemen aan de dag hoef je geen ervaring te hebben met circle werk. Enige ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling geeft je doorgaans wel meer stabiliteit gedurende het proceswerk in de cirkel.

Heart Circle Samudita
Samudita Meentwerf

Circle avond - Bewust Relateren

Openheid, Expressie, Verbinding, Communicatie in Community

Veilige hartverwarmende avond voor singles en koppels om met bewustzijn en compassie te kijken naar hoe we relateren. Samen gaan we op een speelse wijze op onderzoek uit naar hoe we meer intimiteit kunnen creëren door ons te verbinden met onze volwassen mannelijke en vrouwelijke pool.

Ontdek wat er in je beweegt en opkomt als je elkaar op een authentieke en hart verbonden manier ontmoet. Kiezen voor verbinding in plaats van afgescheidenheid en aanwezig blijven ook al voelt dat soms oncomfortabel. Jezelf en de ander echt voelen, zien, horen en vieren in community. We hebben élkaar nodig om te helen.

Wat kan je verwachten?
Een veilige, plezierige avond waarvan je zal opleven. We maken samen aan het begin van de avond duidelijke afspraken om veiligheid, respect, vertrouwelijkheid, verantwoordelijkheid en het gevoel van zelfbeschikking te waarborgen. Door middel van speelse oefeningen en circlewerk maak je connectie met jezelf en de ander.
Je leert te communiceren wat er op dit moment in je leeft en dit authentiek tot expressie en in verbinding te brengen met de ander en de groep.

Barbara en Jesse Samudita

Met meer dan 25 jaar gezamenlijke ervaring en verdieping in professionele trainingen en opleidingen maken we gebruik van oefeningen en technieken uit HeartIQ Circlewerk van Christian Pankhurst, Inner Grouding Therapy, Mannen- en Vrouwenwerk en diverse Embodiment stromingen.

Scroll naar boven