Individuele Yoga Sessies

Barbara is gespecialiseerd in de individuele begeleiding van mensen, jong en oud, beginners en gevorderden. Bijvoorbeeld tijdens of na een ziekte of omdat je werk- en leefomstandigheden het deelnemen aan een vaste groep onmogelijk maken. Of als je meer behoefte hebt aan persoonlijke aandacht tijdens de yoga in een transitieperiode in je leven. Of een sessie één op één simpelweg je voorkeur heeft. Tevens zijn er Duo-lessen als je samen met je partner of bvb. je vriend(in) geïnteresseerd bent in persoonlijke verdieping.

Wij ondersteunen je graag bij het (terug)vinden van je persoonlijke evenwicht en balans en dit gaat verder dan alleen het trainen van jouw lichaam. Samudita biedt daarvoor verschillende vormen van Yoga aan:

Yin Yoga en Mindful Yoga hebben een verstillend en diep voedend karakter.

YinYang Yoga is dynamischer en combineert Yin houdingen met houdingen uit de Qigong en vloeiende Yang Flows.

Yoga Nidra en Restorative Yoga voor wederopbouw en herstel ondersteunen je lichaam en geest, na ziekte, burn-out of hoge stress op een ongekend diep niveau.

Individuele Sessie 75 minuten € 75,- voor particulieren (75,- ex btw voor bedrijven/instellingen)
Individuele Sessie 90 minuten € 90,- voor particulieren (90,- ex btw voor bedrijven/instellingen)

Duo Sessie 75 minuten € 100,- voor particulieren (100,- ex btw voor bedrijven/instellingen)
Duo Sessie 90 minuten € 120,- voor particulieren (120,- ex btw voor bedrijven/instellingen)

Indien je bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren je afspraak annuleert, wordt de gereserveerde sessie niet in rekening gebracht.

Samudita Yoga
Barbara Handke Namaste

YIN YOGA

Yin Yoga is een helende practice met verzachtende Yin energie en kenmerkt zich door langere tijd in één houding (asana) te blijven. Hierbij doen tijd en zwaartekracht een groot gedeelte van het werk.

Asanas waren in eerste instantie bedoeld om het lichaam voor te bereiden op een langere meditatie. Voor een goede meditatiehouding die ook een langere tijd vol te houden is, zijn goed ontwikkelde, open en soepele pezen, gewrichten en diepliggende spieren nodig. Yin Yoga richt zich vooral hierop.  Daarnaast heeft het meditatieve aspect een diep verstillende werking op de geest en het lichaam. Yin yoga is een mooie aanvulling op de meer dynamische yogastijlen, die meer met de Yang energie werken. Yin Yoga bevordert bij regelmatige beoefening een groter bereik in je bewegingen en een vrijere stroom van levensenergie. Het brengt de energie van de meridianen en organen in balans en is door de vertraging en verstilling ook een prachtige aanvulling op je Mindfulness beoefening.

Elke Yin Yoga les begint met een zitmeditatie en ademhalings-oefeningen gevolgd door asana’s die voornamelijk zittend en liggend uitgevoerd worden. We sluiten af met een diepe ontspanningsoefening. Dit alles in een sfeer van vriendelijkheid, openheid en rust.Daarbij werken we ook met de eeuwenoude kennis van de Tao en de meridianen. Wie meegaat in de natuurlijke beweging van de energieën voelt zich gezond, rustig, ontspannen en in balans.

samudita yogahouding

"To the degree that we look clearly and compassionately at ourselves,
we feel confident and fearless
about looking into someone else eyes".

Pema Chödrön

MINDFUL YOGA

Het beste uit 2 werelden: Mindfulness en Yoga. Tijdens deze sessie richten we ons specifiek op ontspanning, rustige yoga houdingen, stilte, het ontwikkelen van mildheid en het integreren van Mindfulness in het dagelijks leven.

Door Mindful Yoga te beoefenen, werken we niet alleen aan onze flexibiliteit, kracht en balans. De zachte rek- en strekoefeningen bevorderen naast fysieke ontspanning ook mentale en emotionele ontspanning. Deze les gaat over goede zorg voor jezelf en het verkennen van je grenzen vanuit mildheid. Je laat opgebouwde spanning los en brengt je lichaam en denken in kalmte en balans.Tijdens de staande, zittende en liggende oefeningen richten we onze aandacht op de ademhaling. Daarnaast werken we ook met oefeningen uit de Healing Tao en Qigong.  Je hormoonstelsel, je immuunsysteem en je zenuwstelsel worden gebalanceerd, stresshormonen komen tot rust. De oefeningen zijn eenvoudig ook zelf thuis toe te passen. Deze Yoga sessie zijn zowel actief als rustig, ritmisch en ontspannen. Je hoeft er niet lenig of sterk voor te zijn. Iedereen werkt op zijn eigen niveau.

Een Mindful Yoga sessie begint met een zitmeditatie, gevolgd door adem- en bewegingsoefeningen. We sluiten af met een diepe ontspanningsoefening.

Samudita Mindful yoga

"Dit moment is de perfecte leraar
en het is altijd bij ons".

Pema Chödrön

YIN YANG YOGA

Terwijl Yin Yoga wordt gekenmerkt door langer aangehouden asana’s,  integreren wij in de Yin Yang Yoga ook vloeiende bewegingen, bewegingsreeksen en staande houdingen. Typerend zijn de speciale oefeningen om geblokkeerde energie weer te laten stromen en de lichaamsspanning te verminderen.

Een Yin Yang Yoga sessie richt zich op het versoepelen en versterken van je spieren, bindweefsel en gewrichten. In deze sessie word je zowel fysiek uitgedaagd in dynamische bewegingen (Yang -  gebaseerd op houdingen zowel uit de Hatha Yoga en de Qigong) en kom je in het Yin gedeelte van de les geheel tot rust.  De houdingen worden hier langer vastgehouden dan tijdens een reguliere yogales.

Elke Yin Yang Yoga sessie begint met een korte zitmeditatie, een dynamische Yang flow gevolgd door Yin asana’s die voornamelijk zittend en liggend uitgevoerd worden. We sluiten af met een ontspanningsoefening.

Yin Yang Yoga

YOGA NIDRA – DIEPE ONTSPANNING VOOR LICHAAM EN GEEST

Yoga Nidra, oftewel de slaap van de yogi’s, is een zachte en effectieve diepe ontspanningsoefening die het mogelijk maakt om je in 30 tot 45 minuten lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Lichaam en geest ‘pendelen’ tussen ontspanning en halfslaap. Het innerlijk bewustzijn blijft echter helder wakker. Op deze manier kunnen spanningen worden losgelaten en blokkades worden doorbroken.

Na een aantal zachte bewegingen in het begin van de sessie begeleid ik je door woorden en visualisaties via het lichaam, de adem en je geest naar de plek van stilte in jezelf. Elke oefening van Yoga Nidra bevat een Sankalpa. Dit is een korte positieve zin, die de diepe lagen van het (onder)bewustzijn beïnvloedt. Met deze Sankalpa kan het leven in een positieve richting worden gestuurd, oude destructieve patronen kunnen worden losgelaten.

De positieve resultaten van Yoga Nidra kunnen al heel snel door de dag heen ervaren worden: Yoga Nidra heeft een bijzondere invloed op ons slaapgedrag. Door regelmatig te oefenen leert het lichaam anders om te gaan met de slaap. Je kunt beter in- en doorslapen en slaapstoornissen worden minder. 45 minuten Yoga Nidra staat daarbij gelijk aan 3 tot 4 uur slaap. Na de beoefening van Yoga Nidra voel je je in de regel verkwikt en geactiveerd. Je gezondheidstoestand en weerbaarheid verbeteren net als je concentratievermogen en je kan je creativiteit verruimen. Hoe langer je oefent hoe beter de toegang tot je intuïtie wordt en je waarnemingsvermogen wordt aangescherpt. Beslissingen kunnen makkelijker worden genomen, wat uiteindelijk resulteert in een gevoel van ontspannen tevredenheid en kalmte.

Yoga Nidra kan een bijzondere ondersteuning zijn bij verschillende gezondheidsklachten zoals burn-out, overgangsklachten, hoge bloeddruk, hoofdpijn/migraine, slaapstoornis, fibromyalgie, stress, depressie, trauma en angst. Yoga Nidra is geschikt voor iedereen (ook voor zwangere vrouwen) en gemakkelijk uit te voeren. Je ligt op je rug (savasana) op een zacht matje met een dekentje over je heen in een aangenaam verwarmde ruimte.

Samudita Yoga Nidra

"Breathing in, I smile.
Breathing out, I relax
and touch joy".

Thich Nhat Hanh

Samudita Klankschalen

RESTORATIVE YOGA VOOR WEDEROPBOUW EN HERSTEL

Restorative Yoga is een therapeutische yoga beoefening. Wanneer je veel hebt gegeven (fysiek of mentaal) kan het gevolg zijn dat je je uitgeput of verzwakt voelt en weinig contact hebt met je lichaam. Dit kan ook aan de orde zijn als je herstellende bent van een ziekte of burn-out. Of bij andere klachten en aandoeningen zoals fibromyalgie, moeite met de spijsvertering, chronische stress, vermoeidheid of een hoge bloeddruk. Door in deze les ontspanning te combineren met ademhalingsoefeningen en zachte bewegingen stimuleren we het zelfhelende vermogen van ons lichaam. Een diep ontspannen lichaam en zenuwstelsel is een voorwaarde om je veilig te voelen en met hernieuwde energie het leven tegemoet te treden.

In de houdingen wordt je lichaam fysiek ondersteund met yogastoelen, bolsters, kussens, dekens en blokken en kun je diep ontspannen. Poses worden ongeveer 5-10 minuten aangehouden. In volle ontspanning is er geen beweging, geen moeite en wordt ook geest stil. De aandacht gaat naar het ontladen van spanning in de diepe lagen van ons lichaam (bindweefsel) en het stimuleren van de bloedcirculatie daar. Als spanning loslaat krijgt ook het lymfestelsel ruimte om afvalstoffen af te voeren en je immuunsysteem wordt versterkt. Daarnaast werken we ook op het meridianenstelsel en voeden en versterken we onze inwendige organen met helende klanken en visualisaties.

Samudita Restorative Yoga
Samudita Yoga Ohm
Scroll naar boven