Mindfulness

'Mindful zijn' betekent met aandacht bewust zijn van de huidige ervaring. Van dit moment.
Vaak ervaren we het leven anders, er wordt veel van ons gevraagd, we ervaren stress en leven op de automatische piloot. De balans in ons zenuwstelsel tussen activatie en regulatie is zoek en we bevinden ons dan in een staat van overleven. Dit kan gepaard gaan met slapeloosheid, angst, somberheid en lichamelijke klachten. Door Mindfulness leert je te kijken naar je gedachten, gevoelens en sensaties en deze te observeren. Je stopt in plaats van reactief te handelen en toetst hardnekkige overtuigingen en kritische stemmen op hun waarheid. In de ruimte en stilte die dit creëert, heb je de mogelijkheid bewuste en compassievolle keuzes te maken voor meer ontspanning, rust en zelfzorg.
Zo leer je je hersenen nieuwe wegen te gaan en bouw je aan innerlijke veerkracht om jezelf stevig te houden in elke situatie.

Bij Samudita bieden we voornamelijk de Individuele Mindfulness training aan, eventueel als een Duo training met vriend(in) of collega ook mogelijk.

Jon Kabat-Zinn heeft de Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction, MBSR)  oorspronkelijk ontwikkeld als groepstraining. Maar soms is het niet wenselijk of mogelijk om in groepsverband de training te volgen. Bijvoorbeeld bij overgevoeligheid van je zenuwstelsel bij burn-out. Of als iemand bij fysieke klachten niet zo lang kan zitten. De training kan qua tijden worden aangepast op individuele wensen, ook is er uiteraard veel persoonlijke aandacht voor de situatie waar jij je in bevindt, je kunt dus ook stuk dieper werken.

De training bestaat uit 8 individuele bijeenkomsten en een intakegesprek aan het begin. Net als in de groepstraining ontvang je een werkboek en audiobestanden met oefeningen die je thuis doet.

Naast de klassieke 8-weekse Mindfulness Training (MBSR) werken we ook met Mindful Yoga, Yoga Nidra en Restorative Yoga voor wederopbouw en herstel.

Barbara is een gediplomeerd Mindfulness trainer opgeleid aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en als cat. 1 trainer lid van de beroepsvereniging VMBN en het Mindfulnessregister. Door deze certificering wordt de Mindfulnesstraining van Samudita vaak vergoed door je zorgverzekeraar.
Klik hier om te kijken of je zorgverzekeraar dit dekt

Samudita mindfulness
Barbara Handke Mindfulness
Samudita Yoga Ohm
Barbara Handke Namaste
Scroll naar boven